Sakız çiğnemek gerçekten faydalı mı? İşte dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar

Yemeklerden sonra veya ağzımızı ferahlatmak için sık sık sakız çiğniyoruz fakat sakız ağız sağlığımız için gerçekten faydalı mı? Diş hekimleri sakız çiğnemenin artıları ve eksileri üzerine konuştu. İşte sakız ile ilgili tüm gerçekler.

Sakız çiğnemek masum ve zararsız bir alışkanlık gibi görünse de uzmanlar bazı dezavantajları olduğunu söylüyor.

Sık sık sakız çiğnemek, özellikle de sert sakızlar çiğnemek çene yorgunluğuna sebep olabilir. Baş ağrısı ve çene kasılmaların sebeplerden biri de sakız çiğnemek olabilir.

Sürekli sakız çiğnemek çenenize fazladan yük bindirir. Bunun sonucunda da temporomandibular bozukluk (TMD) adı verilen bir rahatsızlık meydana gelebilir.

Çene sağlığıyla ilgili endişelerin yanı sıra, çiğnediğiniz ürünlerin içinde gerçekten ne olduğunu bilmeniz önemli bir noktadır. Bazı şekersiz sakızlar, şişkinlik veya gaza neden olabilen sorbitol gibi tatlandırıcılar içerir. Bu yüzden çiğnediğiniz sakızların içeriğine de dikkat etmeniz gerekiyor.

Endişelere ve olumsuzluklara rağmen, sakız çiğnemek tamamen kötü değildir.

Diş hekimleri doğru kullanım sağlandığında ağız sağlığınıza destek olabileceğini vurguluyor.

Yemeklerden sonra sakız çiğnemek tükürük üretimini artırarak yiyecek parçacıklarını temizlemeye ve diş çürümesine neden olan asitleri nötralize etmeye katkı sağlar.

Kaynak(kardeş site):https://fournewss.wordpress.com/2025/05/01/sakiz-cignemek-gercekten-faydali-mi-iste-dikkat-edilmesi-gereken-bazi-puf-noktalar/

  • Related Posts

    Cilt Kanserindeki Ölümcül Hastalık: Melanom

    DoktorTakvimi Dermatoloji Uzmanlarından Prof. Dr. Sedat Akdeniz, 1-31 Mayıs Cilt Kanseri ve Melanom Farkındalık Ayı kapsamında önemli açıklamalar yaptı. ilt Kanseri ve Melanom farkındalık ayı kapsamında DoktorTakvimi Dermatoloji Uzmanlarından Prof.…

    İlkbahar ve Yaz Aylarının Gelmesiyle Göz Alerjisi Vakaları Artış Gösteriyor

    Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, göz alerjisinin bahar ve yaz aylarında arttığını belirterek “Özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarında belirgin bir artış gözlenir. Rüzgarlı…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir