
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğiyle Müzeler Haftası kapsamında Şehzadeler Parkı’nda gerçekleştirilen “Çocuklara Özel Yaratıcı Atölyeler” etkinliğinde büyük ilgi yaşandı. 4-8 yaş arası çocuklara hitap eden etkinlikte minikler hem öğrendi hem de keyifli anlar yaşadı.
Çocuklara Özel Yaratıcı Atölyeler etkinliği çerçevesinde, çocuklar, dört ayrı atölye çalışmasına katılma fırsatı buldu. “Küçük Arkeologlar Geçmişin Peşinde” atölyesinde minikler, arkeolojik kazı deneyimi yaşarken “Renkli Düşler Seramik Boyama” atölyesinde hayal güçlerini seramik figürlere aktardı. “Fırçam Van Gogh Gibi” adlı resim atölyesinde ünlü ressam Van Gogh’un eserlerinden ilham alan çocuklar, kendi tablolarını oluşturdu. Günün son atölyesi olan “Mitolojik Öyküler ile Drama Çalışması” ise çocukları mitolojik hikayelerle tanıştırarak sahne deneyimi yaşamalarını fırsat verildi.
Sanat ve tarihle renklenen çocuk etkinlikleri
Manisa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ural Sevener, Turizm Şube Müdürlüğü ile birlikte Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, “Müzeler Haftası kapsamında çocuklara yönelik bir takım etkinlikler planladık bu etkinlikler sayesinde çocukların müzelere, arkeolojiye ve sanat tarihine biraz daha fazla ilgi duymasını amaçladık. Dün akşam da çocuklara bir açık hava sineması etkinliği gerçekleştirdik ve ‘Kayıp Altın Şehri’ filmini seyrettirdik. Şu anda çocuklar arkeoloji havuzunda arkeolojiye yönelik çeşitli objeler arıyorlar. Bir diğer tarafta da bu güne kadar gelen sanatçıların resimlerini boyuyorlar. Böylelikle hem sanatsal becerilerini geliştirmeyi hem de her bir sanatçının tarihini ve özgeçmişini anlatarak bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
“Çok güzel bir etkinlik oldu”
Kızıyla birlikte etkinliğe katılım sağlayan Seyra Batur, “Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Kızım şu ana kadar kazı çalışmasına ve seramik boyama atölyesine katıldı. Akşam de sinema etkinliğine katılmıştık. Tüm etkinlikler için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Haber tekniği: ters piramit
Kaynak:https://www.egedesonsoz.com/minikler-sehzadeler-parkinda-tarih-ve-sanatla-ulustu