Her Derde Deva! Nar Kabuğu Çayı Kaynatıp İçin

Her derde deva şifa dolu bir bardak! nar kabuğu çayı, bağışıklığı güçlendirir, toksinleri arındırır ve sindirimi rahatlatır.

Nar çoğu zaman içindeki taneciklerinin lezzeti ve sağlığa faydalarıyla bilinse de, kabuğunun da bir o kadar faydalı olduğunu bilmeyenler var. Nar kabuğu, güçlü antioksidanlar, vitaminler ve bağışıklık sistemini destekleyen bileşenler içerir. Kaynatıp çay olarak tükettiğinizde ise sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir ve vücudu toksinlerden arındırır.

NAR KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Sindirim sistemini düzenleyerek mideyi rahatlatır.

Antioksidan etkisiyle toksinleri atmaya yardımcı olur.

Cilt sağlığını destekler, yaşlanma belirtilerini geciktirir.

Ağız ve diş sağlığına iyi gelir, diş eti problemlerini önleyebilir.

NAR KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

1 adet narın kabuklarını iyice yıkayın.

Küçük parçalara ayırın ve güneşte kurutun veya hafifçe fırında kurutabilirsiniz.

1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kuru nar kabuğu ekleyin.

5-10 dakika demleyin ve süzerek tüketin.

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/gundem

Can

Related Posts

Bakanlık Harekete Geçti! Maaşlar Faiziyle Geri Alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sahte boşanmayla yetim aylığı alan 9 bin kişinin tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık işlem başlatılan binlerce kişi için maaşların faiziyle geri talep edileceğini duyurdu.…

Bilişsel Sağlığı Artırmanın Yolu Rutinleri Bozmaktan Geçiyor

Yapılan yeni bir araştırma, her gün farklı bir aktivitede bulunmanın bilişsel sağlığı güçlendirebileceğini ortaya koydu. Kanada’daki Toronto Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırma, günlük yaşama dahil edilen değişikliklerin ruh hali, hafıza ve…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir