Hem Lezzetli Hem de Hafif: Tadı Damağınızda Bırakacak Kıbrıs Tatlısı Tarifi!

Kreması, şerbeti ve irmikli keki ile ağızda şölen yaratan Kıbrıs Tatlısı, son zamanlarda sofraların yıldızı haline geldi. Hafif tadı ve pratik yapımı sayesinde oldukça ilgi çekiyor. Peki, kıbrıs tatlısı nasıl mı yapılır? İşte cevabı..

Ne baklava kadar ağır ne de sütlaç kadar sade… Kıbrıs Tatlısı, şerbetli tatlılara adeta modern bir yorum getiriyor. Orta katmanında irmikli keki ve bol hindistan cevizi ile kendini zenginleştiren tarif, üzerine dökülen vanilyalı krema ile adeta pasta şıklığına kavuşuyor. Kıbrıs mutfağıyla doğrudan bağlantısı olmasa da adını hafifliği ve Akdeniz esintisinden almış gibi görünen bu tatlı, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olmak için mükemmel bir aday. İşte detaylı tarif…

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

MALZELER

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbet için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti

Yapılışı

  1. Şerbeti Hazırlayın: Su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Keki Yapın: Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı, irmik, hindistan cevizi, galeta unu, kabartma tozu ve ceviz içini ekleyin. Spatulayla karıştırarak yağlanmış borcama dökün. 170°C’de önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  3. Keki Şerbetleyin: Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Kekin şerbeti tamamen çekmesi için bir kenarda bekletin.
  4. Kremayı Hazırlayın: Süt, un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olmaya başlayınca vanilini ekleyip ocaktan alın. Ilındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.
  5. Tatlıyı Kat Kat Hazırlayın: Şerbeti tamamen çeken kekin üzerine kremayı dökün ve düzgünce yayın. Buzdolabında en az 2-3 saat (tercihen 1 gece) dinlendirin.
  6. Süsleyerek Servis Edin: Üzerine bol hindistan cevizi serpebilir, dilerseniz ceviz veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haber Tekniği: Düz Piramit

Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/hem-serbetli-hem-hafif-kibris-tatlisi-tarifi-2336167

Can

Related Posts

Yaşlılara Bakım Sigortası Desteği!

Ağustos ayında başlatılacak olan sistem, bakımevi ve evde bakım hizmetlerini kapsayacak. Çalışanlar ve emeklilerden prim kesilirken devletten de katkı sağlanacak. Hükümet, nüfusun giderek yaşlanması karşısında yaşlılara yönelik bakım sigortası uygulamasını…

Vatandaşa Duyurulur: Diyarbakır’da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Getirildi!

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldı. Sektör içerisindeki paydaşların toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50 zam talebi değerlendirilmiş olup, ücret tarifelerine yüzde 25 zam yapılmasına karar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir