Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi: Pratik, Pamuk gibi Ve Lezzetli Poğaça Tarifi!

Mayalanma beklemeden, hamur bile yoğurmadan 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik poğaça tarifi, çay saatlerinizi süslemek için mükemmel bir aday.

Ani gelen misafire, sabah kahvaltısına ya da yemek yapmaya çok vakit harcamak istemediğinizde işinize yarayacak bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Hamur yoğurma derdi yok, mayalanma için beklemeye gerek yok… sadece karıştır, şekil ver ve fırına koy!

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • İsteğe göre iç harç: beyaz peynir, zeytin, patates püresi vs.

YAPILIŞI

Derin bir kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz ve şekeri alın. Güzelce karıştırın.

Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, içine dilediğiniz harçtan koyarak kapatın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, isterseniz susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Haber Tekniği: Düz Piramit

Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/10-dakikada-pamuk-gibi-pogaca-tarifi-cay-saatlerinin-vazgecilmezi-2337341

Can

Related Posts

Şartları Sağlayan Kadınlar İçin Devlet Destekli Yeni Haklar!

Aile yılı kapsamında nüfusun artırılmasına yönelik teşvikler devam ediyor. 3 çocuk politikasının devamı niteliğinde teşvikler ailelere sunuluyor. İlerleyen yıllarda nüfus yaş ortalaması ve nüfusun azalmasının etkilerinin olumsuz yansımalarının yaşanmaması için…

Muhtemelen Bilmediğiniz Bilgilerde Bugün: Son Kullanma Tarihi Olan 10 Beklenmedik Şey

Her ne kadar farkında olmasak da gıda ürünleri dışında pekçok günlük eşyanın da bir son kullanma tarihi bulunmakta. İşte süresiz sandığınız ama zamanı dolduğunda sağlığınıza zarar verebilecek ürünler… Yoğurt, süt…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir